Карим Бензема се завърна към тренировки с клубния си тим Реал Мадрид след контузията, която го принуди да се оттегли от Световното първенство в Катар, макар че носителят на „Златната топка“ все още фигурира като част от отбора на Франция на Мондиала.

Бензема пропусна Световното първенство, след като получи контузия в бедрото по време на първата тренировка на Франция в Катар. 34-годишният нападател път е започнал тренировки на  базата на Реал Мадрид във „Валдебебас“ от събота, пише „Marca“.

Съобщава се, че Бензема, който спечели „Златната топка“ за първи път в кариерата си тази година, е напълно възстановен от контузията си. Първоначално се очакваше той да бъде извън игра за поне три седмици.

В края на миналия месец се появиха информации, че Бензема може да се завърне сензационно в отбора на Франция, но това беше отречено от селекционера Дидие Дешан. Нападателят все още е в списъка на регистрираните играчи за „петлите“ за турнира и ще получи медал, ако Франция триумфира.

Оливие Жиру е титуляр в отсъствието на Бензема, като 36-годишният нападател на Милан е вкарал четири гола в Катар до момента.