Младата звезда на Англия и Борусия Дортмунд - Джюд Белингам, коментира поражението от Франция с 1:2 в 1/4 финала на Мондиал 2022. Той изрази недоволството си от някои съдийски решения по време на мача с "петлите".

"По мое мнение ние бяхме по-добрия отбор на терена. Заслужавахме поне продължения. Във футбола се случват такива неща. Гледаме напред и ще си вземем поуките"

"Съдията не бе добър, ако трябва да съм честен, не бе добър. Всеки може да има лош ден, както играчите, така и съдиите, но смятам, че този рефер не бе подходящ за подобен мач. Но има доста фактори за нашата загуба, не искам да се оправдавам само с него. Ние бяхме на терена и играхме мача, но съдията не бе на нивото на двубоя. Мисля, че не отсъди няколко фаула около наказателното поле през първото полувреме, а ние сме много опасни от статични положения. Те можеха да направят разликата", смята Белингам.

Gulliver/GettyImages
93 снимки

"Вкарахме първата дузпа, втората не успяхме. Случва се. Все пак изиграхме много силен мач, създадохме много положения, но не успяхме да ги завършим. Това определено е изпуснат шанс от наша страна, предвид качеството на играчите, които имаме. Всички продължават да ми повтарят, че добрите неща тепърва предстоят, но в момента ми е трудно да мисля за това. Не се знае кога пак ще получа шанса да играя с тези добри футболисти. Надявам се да използваме това като урок занапред", допълни той. 

Джюд Белингам бе запитан и за националния селекционер на "трите лъва" - Гарет Саутгейт, чието бъдеще остава неясно след отпадането на тима от Мондиал 2022.

"Не мога да благодаря достатъчно за това, което той направи той за мен. Не е моя работа, каквото и решение да вземе, трябва да го уважим. Въпреки че не се представихме по възможно най-добрият начин на този турнир, ние показахме, че правим крачки напред към това да сме най-добрият отбор в света", завърши младежът.