Белгийският национал Шарле де Кетеларе се подготвя за началото на Световното първенство по футбол в Катар. 21-годишният Де Кетеларе заяви, че се учи от съотборника си Кевин де Бройне и е щастлив от решението си да се присъедини към Милан. Белгиецът премина от Брюж при „росонерите“ с трансфер на стойност 32 милиона евро плюс бонуси.

Левичарят записа участие в 18 мача за гранда от Милано, но допринесе само с една асистенция, което се отрази на самочувствието му.

„Милан е голяма стъпка за мен. Щастлив съм от решението, което взех, но доста фактори оказват влияние“, каза той пред телевизия Sky Sport Italia.


Всички мачове от Мондиал 2022 ще може да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg


„Във футболно отношение, аз все още трябва да подобрявам играта си. Но съм доволен от начина, по който нещата се развиват. Милано е страхотен град, но не съм тук за туризъм“, добави Де Кетеларе, който има един гол в десетте си мача с националния екип на Белгия до момента.

„Да играя за Белгия беше моя детска мечта. Невероятно е, че я осъществих толкова млад. Имаме много талантливи играчи в състава, някои са сред най-добрите в света, така че ние по-младите трябва да се учим от тях. Винаги съм се възхищавал на Кевин де Бройне. Той е футболист, който прави играта да изглежда лесна. Сега да участвам на Световно първенство също е сбъдната мечта. Ще опитам да се представя по-уверено и в клубния ми отбор“, каза още Де Кетеларе.