Гарет Бейл не чувства някаква допълнителна отговорност преди мача на Уелс срещу Англия, който Роб Пейдж описа като "победим" противник.

Уелс е изправен пред ранно отпадане от първото си Световно първенство от 1958 година насам, тъй като трябва да постигне победа срещу Англия, САЩ и Иран да завършат наравно в другия мач от група "B" във вторник.

Уелсците записаха равенство 1:1 срещу САЩ със загуба с 0:2 от Иран в първите си два двубоя.

Бейл изигра важна роля за това Уелс да сложи край на дългото чакане да играят на световната сцена, както направи и в успешните им кампании в квалификациите за Евро 2016 и Евро 2020.

Вероятно в последното му участие за Уелс на Световно първенство, нападателят на ФК Лос Анджелис се надява той и неговите съотборници да постигна добър резултат срещу Англия.

"Разочаровани сме от резултатите и представянето досега, но това е футболът. Това е Световно първенство и не е лесно", каза Бейл на пресконференцията преди мача във вторник, цитиран от ДПА.

"Винаги даваме 100 процента и искаме да се опитаме да направим нещата по-добри. Последните няколко дни работихме усилено и дано сега всичко се получи. В добро настроение сме за следващия мач. Това е турнирен футбол и трябва да се борим отново", добави той.

Бейл вкара единствения гол за тима на Мондиала в Катар 2022 досега - от дузпа срещу САЩ, но той имаше най-малко докосвания на топката от всички играчи на Уелс и в двата мача.

33-годишният футболист успя да отправи само два удара, като единият от тях беше от бялата точката, но той настоява, че надеждите на нацията му срещу Англия не почиват единствено на него.

"Не чувствам допълнителна отговорност. Ние сме екип и нация, които работят упорито един за друг и трябва да се справяме като екип, а не като един човек. Работихме усилено през последните няколко дни. Щяхме да се радваме да спечелим, но реалността е, че футболът е труден. Запазихме настроението си позитивно", каза още Бейл.

Уелс никога досега не е спечелил нито един мач на големи турнири и имат лоши резултати срещу съседите си Англия през годините. Въпреки това, Уелс просто трябва да спечели, ако иска да имат някаква надежда да удължи престоя си в Катар,

Мениджърът Роб Пейдж е оптимист, че неговият отбор може да сложи край на тази ужасна серия.

"Този турнир показа, че всеки може да бъде победен. Разбира се, Англия също е победим съперник. Те имат страхотни играчи, но ние трябва да покажем на какво сме способни", каза Пейдж.

Споделяйки мнението на своя мениджър, Бейл каза: "Абсолютно. Написахме си домашното и направихме анализ, които съм сигурен, че те също са направили. Ще бъде труден мач".

"Знаем, че Англия е един от фаворитите и не си правим илюзии. Вече имаше няколко изненадващи резултати и няма причина и ние да не направим същото", добави той.

Уелс влиза в мача във вторник без победа в седем мача, което е най-лошата им серия без победа от май 2003-а до ноември 2003 година насам.