Полузащитникът Адриен Рабио е бил предложен на Барселона като свободен трансфер, когато договорът му с Ювентус изтече в края на сезона, твърди „Sport“. „Каталунците бяха близо до привличането на френския национал през 2019-а година, но в крайна сметка футболистът реши да премине при „биаконерите“ без пари, след като отказа да подпише нов контракт с Пари Сен Жермен.

Сега ситуацията му в Юве е подобна, като договорът му изтича през лятото и след отлично Световно първенство той търси промяна на обстановката и би приветствал трансфер в Барселона, който търси нови играчи за следващия сезон, за които не трябва да бъдат давани пари.

90 снимки

Рабио имаше някои колебливи моменти на „Алианц Стейдиъм“, въпреки че този сезон показва отново най-добрата си форма. Всъщност на Световното първенство той се превърна в един от основните играчи за селекционера на Франция Дидие Дешан към достигането на финала, като единствено пропусна пропусна полуфинала с Мароко поради заболяване. Пазарната му стойност пък отново се повиши и техническият му профил се вписва идеално в стила на „Блауграна“ като вътрешен полузащитник.

Изданието съобщава, че ПСЖ също обмисля да си върне полузащитника следващото лято, но тежката раздяла през 2019-а година все още не е отшумяла и изглежда, че по-скоро подобен трансфер няма да се случи.

Рабио би искал да играе за Барса, въпреки факта, че има предложения и от Висшата лига. Халфът  няма да вземе окончателно решение за бъдещето си до края на януари. Той няма да се мести по средата на сезона и ще напусне Ювентус без пари през лятото, както направи в ПСЖ.