Ръководсвото на Байерн Мюнхен търси заместник на контузения си вратар Мануел Нойер. Баварците имаха няколко опции, като се считаше, че от "Алианц Арена" ще опитат да се разберат с Монако и да си върнат Александър Нюбел, който играе в Княжеството под наем. 

Германският хегемон явно е отхвърлил тази опция и се е насочил към един от играчите, правещи фурор на Мондиал 2022 - Доминик Ливакович. 27-годишният страж е с основна заслуга за достигането до полуфиналите на Хърватия. "Ватрените" отстраниха след изпълнение на дузпи Япония и Бразилия в елиминационната фаза и ще спорят с Аржентина за място на финала. 

Изпълнителният директор на Байерн Оливер Кан беше на трибуните на мача с Бразилия и се запозна отблизо с качествата на Ливакович. Баварците вече са влезли в контакт с антуража на вратаря, за да разберат при какви условия може да премине на "Алианц Арена", пише журналистът на Скай Флориан Плетенберг. 

Самият вратар е готов да напусне Динамо Загреб, където играе от 2015 година насам. "Модрите" също имат желание да продадат Ливакович още през януари, тъй като договорът му изтича след година и половина, а цената му през лятото ще е доста занижена.