Германският шампион Байерн Мюнхен се интересува от вратаря на Севиля и Мароко – Ясин Буну, след сензационните му изяви на Световното първенство. „Атласките лъвове“ влязоха в историята в събота, когато победиха Португалия и станаха първата африканска нация, достигнала полуфинал на Мондиал.

Една от причините за това постижение беше титулярния вратар на тима Буну. 31-годишният страж  запази „сухи“ мрежи в мачовете с Хърватия, Испания и Португалия, като допусна само един гол срещу Канада по пътя към ½-финалите. Единственият мач, който той пропусна в Катар, беше победата с 2:0 над Белгия, тъй като страдаше от заболяване. Буну беше героят на осминафиналите срещу испанците, когато спаси дузпи на Карлос Солер и Серхио Бускетс.

Според „AS“, невероятната му форма на най-голямата сцена е привлякла интереса на изпълнителния директор на Байерн и легендарен вратар Оливер Кан. Буну играе за Севиля от 2019-а година и има договор до лятото на 2025-а година. Но се смята, че Кан много харесва качествата на родения в Канада страж, тъй като „баварците“ търсят да заменят дългогодишния номер 1 Мануел Нойер, който е аут до края на сезона, след като счупи крака си по време на каране на ски по-рано този месец.

Съобщава се обаче, че и Астън Вила следи мароканеца и може да бъде кандидат за Буну.

„Баварците“ се интересуват още и от хърватския национал Доминик Ливакович. 27-годишният футболист, който играе за Динамо Загреб в родината си, помогна на „ватрените“ също да стигнат до полуфиналите на Световното първенство.