Вратарят на Аржентина и Астън Вила - Емилиано Мартинес, имаше основна роля за спечелването на Световното първенство от страна на „гаучосите“ и добрите му изяви не са останали незабелязани. Той взе участие във всичките седем мача на отбора в турнира, допусна 8 гола и три пъти имаше „суха мрежа“. Стражът спаси удар на Рандал Коло Муани в последните секунди на продълженията във финала срещу Франция, а при дузпите отрази удар на Кингсли Коман, с което беше признат за най-добрия вратар на Световното първенство в Катар.

Тези му прояви са привлекли интереса на Байерн Мюнхен, който търси нов вратар, след като титулярът Мануел Нойер няма да играе до края на сезона след инцидент със ски. Според „Media Foot“, германския шампион е превърнал привличането на нов страж в свой приоритет за януари и искат да вземат опитен играч.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

Твърди се още, че „баварците“ са следили много внимателно представянето на вратарите по време на Световното първенство.

В същото време агентът на Мартинес - Густаво Гони, призна, че клиентът му може да продължи кариерата си в Италия.

Gulliver/GettyImages
67 снимки

„Днес малко клубове могат да си позволят да подпишат с вратар като Емилиано, но Серия А – защо не? Мартинес си поставя високи цели, той иска да се състезава за Шампионската лига ”, заяви Гони пред „Tuttomercatoweb“.

30-годишният Мартинес играе за Астън Вила от септември 2020-а година и е допуснал 27 гола в 24 мача в лигата и е запазил 8 „сухи мрежи“ този сезон. Порталът Transfermarkt.com оценява стойността му на 25 милиона евро.