Ръководството на Атлетико Мадрид е готово да продаде нападателя Жоао Феликс още през януари. „Рохибланкос“ обаче са поставили цена от 140 милиона евро на португалския национал, твърди „Relevo“. Това е повече от рекордните в историята на клуба 127 милиона евро, които бяха платени на Бенфика за него през 2019-а година.

Във вторник изпълнителният директор на Атлетико - Мигел Анхел Хил Марин, потвърди, че Феликс не е в добри отношения със старши треньора Диего Симеоне и при това положение е възможно да се стигне до негов трансфер.

Gulliver/GettyImages
48 снимки

Самият футболист също намекна, че няма желание да остане на „Уанда Метрополитано“. След разгромната победа с 6:1 над Швейцария на осминафиналите на Мондиал 2022 той заяви, че се чувства по-комфортно в ролята си в националния отбор.

23-годишният нападател иска да премине в някой от европейските грандове. Интерес към него проявяват Манчестър Юнайтед, Байерн Мюнхен, Арсенал, Челси и Пари Сен Жермен, за който се твърди, че е една стъпка пред останалите. Смята се, че агентът на футболиста - Жорже Мендеш, вече е стартирал преговори с парижани.

От началото на сезона Жоао Феликс има 18 мача и 4 гола за Атлетико Мадрид във всички турнири.