Атлетико Мадрид пръсна 126 милиона евро, за да подпише с Жоао Феликс през лятото на 2019 г., но нападателят все още се бори да оправдае високата си цена и времето му в клуба може да е към своя край. Изпълнителният директор Жил Марин призна, че отношенията на нападателя с мениджъра Диего Симеоне са се разпаднали и Атлетико ще обмисли продажба, ако пристигне приемлива оферта.

"Жоао Феликс" е най-големият залог, който този клуб е правил в своята история. Аз лично смятам, че той е топ талант, играч от световна класа", каза той пред TVE. "Поради причини, в които не си струва да навлизаме – отношенията между него и Симеоне, изиграните минути, мотивацията му в момента – това те кара да мислиш, че разумното е, че ако има опция, която е добра за играча , добре за клуба, можем да я разгледаме. Аз лично бих искал той да остане, но не мисля, че това е идеята на играча".

Коментарите на Марин вероятно ще предупредят множество клубове за наличността на Феликс преди януарския трансферен прозорец. 23-годишният футболист отбеляза само три гола в лигата този сезон за Атлетико, но има гол и две асистенции за Португалия досега на Световното първенство.