Футболистите на Аржентина дълго празнуваха с феновете на терена, а след това и в съблекалнята. Там капитанът Лионел Меси се качи върху масата с купата и показа завидни танцови умения.  "Гаучосите" не спряха да скачат и да пеят, като в центъра на купона естествено беше Меси.   
Преди това новите шампиони понесоха на ръце своя капитан под одобрителните скандирания на своите близки и феновете,  които празнуваха с тях на терена. После отрязоха мрежата на вратата, на която се изпълняваха дузпите и всеки прибра по парченце за спомен. За целта някои от играчите като Родриго Де Пол, Пауло Дибала и Леандро Паредес се качиха на напречната греда и свалиха мрежата. В радостта си Де Пол пък захапа пура още на терена.  

Gulliver/GettyImages
34 снимки

Във веселбата по доста атрактивен начин се включи и Кун Агуеро, който е един от най-близките приятели на Меси. Той слезе на терена с огромен тъпан и създаде страхотна атмосфера при вдигането на трофея. В дните преди финала Кун стана част от лагера на "албиселесте" и делеше една стая с Меси, както по времето, когато бяха съотборници в националния отбор. Заради здравословни проблеми бившият нападател на Манчестър Сити, Барселона и Атлетико Мадрид беше принуден да се откаже от футбола преди година.