Само един ден остава до началото на Мондиал 2022. Много млади звезди ще изгреят на Световното първенство в Катар, но за много други това най-вероятно ще бъде последното Световно.

Дали възрастта ше бъде ключов фактор? Със сигурност има аргументи и в двете посоки, едната е, че с годините идва и опитът, който може да е изключително важен в такъв голям турнир. И младите звезди обаче може да си кажат думата, стига да се справят с напрежението и да покажат най-доброто от себе си.


Всички мачове от Мондиал 2022 ще може да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg


Ето най-възрастните състави в Катар 2022:

1. Иран – 28.9 години

2. Мексико – 28.5 години

3. Аржентина – 27.9 години

Това е средната възраст в тези състави, а трябва да отбележим, че друг от фаворитите – Бразилия, не е много далеч от Аржентина със средна възраст на състава 27.8 години и четвърто място в тази класация.

БГНЕС
16 снимки

Иран има балансиран, опитен състав, който ще разчита най-вече на добре подредена защитна линия. Определено обаче тя ще бъде подложена на сериозни тестове от отборите на Уелс, САЩ и Англия.

Мексико пък ще мери сили именно срещу Аржентина в груповата фаза, а другите два отбора, които допълват Група C са Саудитска Арабия и Полша. Разбира се, Мексико е поставян една крачка зад поляците в предварителните очаквания, но със сигурност никой не трябва да подценява мексиканците, които могат да се борят и за преминаване към елиминационната фаза.

Ето най-младите състави в Катар 2022:

1. Гана - 24.7 години

2. САЩ – 25.2 години

3. Испания/Еквадор – 25.6 години

Гана пристигна в Катар с най-младия списък от играчи. Много трудности очакват футболистите на Гана обаче, тъй като първият им мач е срещу Португалия, а след това се изправят срещу Южна Корея. Последният им мач от групите ще е срещу Уругвай. Определено Гана влиза като аутсайдер в тази група, но историята на Мондиала помни големи изненади. Испания открива кампанията си на Световното с мач срещу Коста Рика, но голямата битка ще е срещу Германия.