Лионел Меси е затвърдил репутацията си като един от най-великите за всички времена и ще играе на финала на Световното първенство през 2022 г. в неделя, когато "албиселесте" се изправи срещу Франция. Седемкратният носител на Златната топка впечатлява в Катар досега, вкарвайки пет гола в турнира, като 35-годишният играч не показва признаци на слабост, тъй като той остава константен в изявите си, което кара съперниците да се борят да се противопоставят на очевидната заплаха, която представля.

Ариго Саки се сблъска с подобни проблеми, когато водеше Милан в битка с Наполи на Марадона през 80-те години на миналия век и каза пред Gazzetta dello Sport за подхода, който е възприел и който може да бъде повторен от треньорите в настоящето: "Имаше три начина. Първият беше да задържа топката, така че Диего да я няма. Второто беше да пресирам високо, така че да не вземе топката. Трето, ако Диего получи топката, щяхме да се изправим срещу него като цяло. Същото важи и за Меси и Мбапе, два феномена".

Френският нападател Килиан Мбапе също има пет гола на Световното първенство през 2022 г., след като се превърна в редовен източник на вдъхновение за "петлите" и  се очаква да създаде сериозни главоболия на селекционера на Аржентина Лионел Скалони, колкото Дидие Дешан ще срещне с Меси.