Френският национален отбор е научил урока си от шокиращото отпадане от Швейцария на Европейското първенство преди две години и няма да допусне втора подобна грешка в предстоящия осминафинал на Мондиал 2022 срещу Полша в неделя, уверен е нападателят на „петлите“ Антоан Гризман.

Французите водеха с 3:1, но допуснаха изравняване за 3:3 в последните десет минути, след което загубиха с дузпи от Швейцария на осминафиналите на Евро 2020.

Gulliver/GettyImages
88 снимки

„Мисля, че бяхме твърде отпуснати срещу Швейцария. Когато водехме с 3:1, мислехме, че всичко е свършило. На големите състезания разбираш, че няма лесни съперници, същото ще бъде и срещу Полша. Нищо не е гарантирано, ще трябва да сме концентрирани от първата до последната секунда“, каза Гризман на пресконференция.

Полша има два коза - нападателят Роберт Левандовски и вратарят Войчех Шчесни, който вече спаси две дузпи в три мача в групите, но французите са убедени, че имат качества да ги неутрализират.

„Ще направим всичко, за да избегнем дузпите и да не се налага да тестваме Шчесни“, каза защитникът Уилям Салиба.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Гризман запази в тайна кой ще изпълни евентуална дузпа срещу Полша.

„Знаем кой ще изпълни дузпа, ако бъде отсъдена такава. Но няма да давам никаква информация на Шчесни, той е достатъчно добър. Нека остане изненада“, каза Гризман.

Победителят от сблъсъка между Франция и Полша ще се изправи срещу Англия или Сенегал на четвъртфиналите.