Отборите на Англия и Франция излизат един срещу друг в четвъртфинален двубой от Мондиал 2022. Мегасблъсъкът между „трите лъва” и „петлите” е днес от 21:00 часа и може да го наблюдавате НА ЖИВО с КАРТИНА в Gong.bg.

Двубоят на стадион „Ал Бейт” в Ал Кор ще бъде ръководен от Уилтон Сампайо.

Победителят от днешния мач ще срещне на полуфиналите в турнира победителя от другата двойка в този поток – Мароко – Португалия.

На осминафиналите и двата тима постигнаха солидни победи. Англия се наложи с 3:0 над Сенегал, докато отборът на Дидие Дешан с лекота преодоля Полша след успех с 3:1. Безпорно големият кос за французите се казва Килиан Мбапе, който е в отлична форма. Оливие Жиру също е на висота, като в миналия мач нападателят се превърна в реализатор номер 1 в историята на Франция.

Добрата новина за селекционера на Англия – Гарет Саутгейт, е завръщането в групата на крилото Раийм Стърлинг. Той бе в Лондон през последните няколко дни заради семейни проблеми, но от вчера е в Катар и дори води занимание с основната група. Не е изключено Стърлинг да вземе участие в срещата, въпреки че има само една тренировка.

Мнението на Гарет Саутгейт:

“Тази група играчи са истински отбор. Те са много близки, вече имат много опит заедно. По-възрастните играчи определят стандартите и позволяват на младите играчи да влязат и да се установят социално, позволяват им да изразят себе си. Говорих накратко с Рахийм на тренировката и трябва да се свържа с него по-късно. Страхотно е, че той се върна при нас. Той искаше да тренира днес, затова му дадохме по-лека сесия заради дългия полет към Катар. Той ще участва утре, но под каква форма - тепърва ще решим. Трудно е да се каже какво е неговото ниво, той не е бил на терена с нас от събота, така че ще трябва да преценим това. Но той е наистина важен играч за нас. Винаги сме искали Кайл да бъде готов и да участва на турнира. Кайл е готов. Играем срещу Франция, фантастичен отбор. Наясно сме с всичките им атакуващи играчи и сме наясно с качеството на целия отбор"

Имаме много талантливи млади играчи! Джуд имаше забележителен турнир за толкова млад играч. Само Фил Фоудън и Конър Галахър са с нас от отбора до 17 години, спечелил Световното първенство, но съм сигурен, че ще има още в бъдеще. Сигурен съм, че фокусът ще бъде върху Килиан и Хари, но Оливие Жиру е френският рекордьор по голове, а Антоан Гризман също е страхотен играч."

Мнението на Дидие Дешан:

„Играчите са спокойни и така е от самото начало на турнира. Максимално фокусирани сме във всеки мач и сега сме на 1/4-финал. Няма смисъл да се стресираме и да се подлагам на напрежение. Целта е да стигнем до полуфиналите.

Темпото често е един от ключовите фактори за един мач. Когато скоростта е висока, опонентът има по-малко време да се организира. Можете да спрете много неща, но е много трудно да спрете някой, който е много бърз, особено при преходите. Отборът на Англия е много силен в това отношение и отбелязва много голове след бързи контраатаки. Те също имат много технически възможности и са опасни при статични ситуации. Не е случайно, че се изправят срещу нас на 1/4-финалите.

Англия ще се подготви за Килиан, но той винаги е в позиция да направи разлика. Имаме и други играчи, на които да разчитаме, но Килиан си е Килиан и винаги може да направи разликата. Този отбор на Англия няма никакви слабости. В крайна сметка обаче винаги трябва да се опиташ да откриеш области, в които смяташ, че можеш да атакуваш своите съперници.

Харесвам много Гарет Саутгейт. Срещали сме се и сме разговаряли няколко пъти. Той имаше дълга и забележителна кариера като футболист и е много добър треньор. Той даде възможност на Англия да постигне някои много добри резултати в последните години."