Легендата на Левски – Ангел Станков, говори пред Gong.bg за предстоящия Мондиал 2022, който стартира в неделя. Бившият футболист и треньор на „сините“ сподели очакванията си за форума, като разкри за кой отбор ще стиска палци, кой ще е изненадата и кой разочарованието в Катар.

„Световното първенство се чака с години и е жалко, че ние не можахме да се класираме, за да бъде още по-интересно. Тук излизат най-добрите отбори, най-добрите футболисти. Дано покажат добър футбол, за да се радват хората. Добре е, че първенствата започнаха преди няколко месеца и не се е нарушил ритъма на игра. 80-90% от футболистите играят в Европа и не са нарушили ритъма си на игра. Може да има малко умора, защото се играха доста мачове за европейските купи. Времето ще е хубаво – 25-30 градуса. Северняците – Англия, Нидерландия, Германия, Белгия могат да имат малко проблем заради температурите и влагата. Докато за южняците ще е по-лесно“, започна Станков.

„Аз съм за Германия. Ще ми се и Белгия да направи нещо сериозно. Те са отбор с добри футболисти, но им липсва тази психика като на Германия, която има мисъл и съзнание на победител. Симпатични са ми Бразилия и Аржентина. По-назад са Португалия. Да, там е Роналдо, но той вече няма това ниво, което беше преди. Той все пак е лидер и може да донесе винаги победата“.

„Ханзи Флик се опитва да промени малко от това, което беше преди в Германия. Остави няколко от старите и сложи по-млади играчи. Надявам се, че ще успее да направи нещо по-добро от това, което беше през миналото първенство“.

„Играчите трябва да са в най-добрата си форма. Мисля, че големите звезди са в добро физическо състояние, като изключим някоя и друга контузия“.

„Уругвай са по-подценени от букмейкърите. Там са Суарес и Кавани. Те са гладни за гол. Ще ми се Сърбия да дръпне напред. Голяма част от играчите им играят в Англия, Италия, Германия, Нидерландия. Заслужават да направят изненада. При тях балканският манталитет им преди да направят добър колектив“, продължи Ангел Станков.

„Мисля, че Хърватия и Франция няма да са това, което бяха. Не мисля, че Португалия също ще успее. В състава на Белгия смятам, че Шарл де Кетеларе ще бъде на високо ниво, за Германия – Мусиала, в Испания – Гави и в Англия – Белингам. Мисля, че те ще покажат добро ниво от младите. Мисля, че те ще сменят Меси, Роналдо и другите“, добави Станков.

Какви схеми ще се използват на турнира в Катар, ще си прави ли сметки някой от отборите и какво е мнението му за подмладяването на българския национален отбор гледайте в прикаченото видео.