Хърватският национал Андрей Крамарич е приятно изненадан от условията за футбол в Катар и се радва, че почти всички играчи на Световното първенство ще бъдат в най-добрата си форма. Причина за това е фактът, че турнирът бе преместен за зимата.

Хърватия ще играе срещу Мароко в сряда.

"Условията са по-добри от това, което очаквах, въпреки че има лек вятър. На стадионите има системи за охлаждане, така че жегата няма да бъде проблем по време на мачовете. Времето за провеждане на турнира е страхотно. Футболистите не са тотално изтощени, тъй като това не е краят на сезона. Мисля си, че ще видим много енергия и физически футбол", заяви той, цитиран от агенция Ройтерс.

Неговият съотборник Борна Соса го подкрепи: "За повечето футболисти е по-добре да играят сега. Единственият отрицателен фактор е, че леки контузии вадят много играчи от финалите".

Соса почти стана германски национал през миналата година, но в крайна сметка документацията не бе изрядна и той трябваше да се извини на феновете в Хърватия. Защитникът на Щутгарт го направи и попадна в разширената група.

"За мен мачовете с националите са много емоционални още от дните ми в младежките формации. Сега пък сме на Световно първенство, което е моя сбъдната мечта", добави той.

Хърватия е световен вицешампион, но отборът не е считан за фаворит през тази година. Крамарич заяви, че ако не за Хърватия, той ще стиска палци за Аржентина.

"Мисля, че 95 процента от футболистите ще кажат, че никога не са виждали по-добър от Меси. Не мисля и че ще видим по-добър някога. Заради него ще подкрепям Аржентина, но мисля, че Бразилия ще спечели световната купа", завърши Крамарич.