Защитникът на Швейцария – Мануел Аканджи, който отбеляза почетното попадение при тежката загуба с 1:6 от Португалия на 1/8-финала на Световното първенство в Катар, определено не беше щастлив от отпадането, но сподели, че тимът разполага с нужния потенциал да се вдигне и отново да играе на голям форум.

„Ние започнахме мача наистина добре и нещата изглеждаха под контрол в началото. Определено не трябваше да допускаме толкова лесно първия гол в ситуация, в която трябваше да се справим доста по-добре. Същото важи и за втория гол. Оттам нещата станаха много трудни за нас. Опитахме да реагираме, но нещата ставаха все по-трудни и по-трудни“.

Gulliver/GettyImages
86 снимки

„Това беше много тежък дуел. Играчи като Пепе наистина умеят да използват статичните положения. Той го направи много добре при втория гол, когато ни надскочи и вкара във вратата след корнер. На почивката знаехме, че всичко е приключило“.

„Мисля, че работихме добре, особено с тази схема с трима в защита, но те имаха страхотни шансове, използваха ги много добре и се справиха наистина много силно“.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

„Мисля, че определено не играхме добре. Можем да играем доста по-добре. Нашият отбор знае как да функционира по-силно. В миналото сме го показвали. Определено днес нищо не се случи добре за нас. Имаме добри и качествени играчи, които ще ни помогнат да се изправим отново и да се надяваме, че ще бъдем отново на такива големи форуми и ще играем на Световно първенство“, заяви бранителят на Манчестър Сити след двубоя.