Националният отбор на Уругвай записа много важна победа като гост на Парагвай в двубой от 15-ия кръг на световните квалификации в зона Южна Америка. Двукратните шампиони на света се наложиха трудно с минималното 1:0, като единственото попадение реализира Луис Суарес в 50-ата минута.

Двата тима са преки конкуренти за последните две места, даващи право на участие на Мондиала в Катар, така че успехът беше наистина много ценен за уругвайците.

Мачът бе доста равностоен и предостави доста положения и пред двете врати.

Урусите обаче изглеждаха, че повече искаха победата, като удариха и две греди чрез Луис Суарес и Диего Годин през първото полувреме.

В 50-ата минута гостите стигаха до така важното попадение. Тогава Луис Суарес получи извеждащ пас зад защитата от Годин и със страхотен удар от воле не остави шансове на вратаря за 0:1.

Домакините пък завършиха мача в намален състав, след като дълбоко в добавеното време Густаво Гомес си изкара втори жълт и червен картон за удар с лакът.

По този начин Уругвай прибави ценни три точки в актива си, като вече има 19 и поне временно се изкачи до 4-ото място в класирането. Загубата пък остави Парагвай на 9-ото място с 13 точки и на практика без шанс за класиране на Световното.