Антъни Робинсън успя да донесе успокоителната победа на САЩ над Салвадор с 1:0, а "янките" събраха 18 точки и се движат на 2-о място във финалния трети кръг на квалификациите в Зона КОНКАКАФ. Робинсън се разписа 7 минути след началото на второто полувреме.

Изненадващият лидер Канада също стигна до успеха, но с 2:0 като гост на Хондурас. Денил Малдонадо от домакините си вкара автогол в 10-ата минута на мача, а звездата на Лил Джонатан Дейвид вкара успокояващия втори гол в 73-ата.

БГНЕС / BGNES
31 снимки

Също минимална победа постигна и Мексико - 2:1 над Ямайка навън. Ямайците откриха в 50-ата минута чрез Дейниъл Джонсън от Престън Норт Енд, но в рамките на две минути в края на мача Хенри Мартин и Алексис Вега обърнаха развоя на срещата. Головете за подмладения мексикански отбор паднаха в 81-ата и в 83-ата минути.

Тези три отбора обаче започват да дишат по-спокойно, след като Коста Рика постигна важна победа с 1:0 над съседите си от Панама. Неостаряващият Брайън Руис вкара единствения гол в 65-ата минута на срещата. Така Панама остана с 14 точки, колкото имаше и Мексико преди този 9-и кръг от квалификациите. Коста Рика пък събра 12 и вече има надежди, че може да се добере поне до 4-ата позиция и допълнителния бараж.

В мача в Охайо тимът на САЩ в дълги периоди нямаше никакви възможности да се справи със защитата на Салвадор. Особено през първото полувреме ударите в двете врати бяха точно два.

За Робинсън това е едва втори гол с националната фланелка, което е напълно обяснимо предвид факта, че играе като ляв бек в английския Фулъм. Той се разписа след като Уестън Маккени подаде дълга топка на Тимъти Уеа на дясното крило. Уеа направи три докосвания, за да елиминира последователно Роберто Домингес и Едуардо Вирхил. Вратарят на салвадорците Марио Гонсалес направи опит да спаси удара на Уеа и макар и да се подхлъзна, го направи. Топката отиде у Хесус Ферейра, който с глава я върна в малкото поле към Кристиан Пулишич. Играчът на Челси обаче нямаше как да стреля, просто я отклони към нахлуващия Робинсън и защитникът донесе успеха на САЩ.

Световни квалификации в зона КОНКАКАФ, трети кръг - финална група:

САЩ - Салвадор 1:0

Ямайка - Мексико 1:2

Хондурас - Канада 0:2

Коста Рика - Панама 1:0

Начело в класирането е Канада с 19 точки, пред САЩ с 18, Мексико със 17, Панама - 14, Коста Рика с 12. Първите три отбора в крайното класиране печелят директна квота за Катар 2022, а четвъртият отбор ще играе допълнителен междуконтинентален плейоф.