Националният отбор на Норвегия не успя да победи и завърши 0:0 като домакин на Латвия в предпоследен мач от група „G“ в квалификациите за Световното първенство в Катар догодина. Равенство може обърка сериозно плановете на скандинавците, тъй като по този начин те паднаха до третото място в класирането на своята група и бяха изпреварени от Турция, които спечелиха с 6:0 над Гибралтар ги изпревари с едно попадение.

„Викингите“ започнаха добре двубоя и владееха инициативата. С пропуски пред вратата на Озолс обаче се отличиха Александър Сьорлот, Мохамед Елиунуси, както и Мартин Йодегаард.

През второто полувреме нещата на терена не се промениха, а натиска от страна на домакините се увеличи сериозно. В игра се появи и още един нападател в лицето на Джошуа Кинг, но така и не успяваха до стигнат до голов удар.

Норвегия в крайна сметка успя да открие резултата 10 минути преди края на срещата, когато центриране отдясно бе отклонено с глава от Александър Сьорлот и достигнато от Мохамед Елиунуси, който прати топката в мрежата. Попадението обаче бе отменено поради засада след дълго преглеждане със системата ВАР.

До края на двубоя с нов пропуск се отличи нападателят на Сьорлот, както и такъв на капитанът Йодегаард, а трябва да се отбележат и отличните изяви на вратаря на Латвия Робертс Озолс, който направи редица важни спасявания.

По този начин норвежците са трети с актив от 18 точки, колкото има и Турция, а в последната и решителна среща скандинавците ще се изправят като гост срещу лидера в групата Нидерландия. „Лалетата“ имат точка повече от Турция и Норвегия и също се нуждаят от победа тази вечер срещу Черна гора, за да си осигурят класирането си за Катар 2022.