Германският национален отбор надделя с минималното 1:0 срещу Оман в първата си и единствена контрола, която тимът ще изиграе преди Световното първенство в Катар, което ще бъде открито в неделя. Единственото попадение в двубоя бе отбелязано от Никлас Фюлкруг в 80-ата минута, а нападателят на Вердер (Бремен), който се появи като резерва, стана най-възрастният играч деютирал за бундестима от Мартин Макс през 2002-а година.

На върха на атаката стартира Юсуфа Мукоко (17 години и 361 дни), който пък се превърна в най-младият играч направил дебют за Германия от Уве Зелер (17 години и 345 дни) през 1954-а.

Срещата се изигра на доста бавно темпо, а футболистите на Ханзи Флик изцяло владееха случващото се на терена. Те създадоха две по-опасни положения през първата част. Първо в 33-ата минута Льорой Сане стреля опасно в левия ъгъл, но вратарят спаси, а в добавеното време именно Мукоко удари гредата след изстрел от точката за дузпа.

Нещата бяха почти същите и през втората част - Керер стреля опасно в 55-ата минута, но стражът на домакините отново се намеси. Попадението за Германия дойде десетина минути преди края на двубоя, когато Кай Хаверц демонстрира добър усет и намери Никлас Фюлкруг, който успя да намери мрежата за крайното 1:0.