Националният отбор на Бразилия продължава с победите в световните квалификации в зона Южна Америка. Тази нощ „селесао“ разби с 4:0 Боливия като гост и серията им се качи на 34 мача без загуба в квалификациите.

Възпитаниците на селекционера Тите отдавна са си гарантирали участие на Мондиала в Катар, но въпреки това играха за честта си и не оставиха шансове на своя съперник, като стигнаха до успеха с голове на Лукас Пакета (24’), Ричарлисон (45’ и 91’) и Бруно Гимараеш (66’).

Гостите стояха по-добре още от самото начало и в 24-ата минута логино поведоха в резултата. Бруно Гимараеш навърза няколко играчи на съперника и пусна извеждащ пас за Пакета, който отбеляза за 0:1.

В самия край на първото полувреме резултатът бе удвоен. Антони получи на десния фланг и с доза късмет успя да промуши топката през краката на защитник, за да изведе на стрелкова позиция Ричарлисон, за когото не бе трудно да отбележи за 0:2.

Третият гол дойде в 66-ата минута. Тогава пробив на Габриел Мартинели бе спрян, но топката попадна в Лукас Пакета, който елегантно я насочи към Бруно Гимараеш, а той с диагонален удар вкара за 0:3.

В добавеното време „селесао“ довърши съперника с четвърти гол, а негов автор отново бе Ричарлисон, който реагира най-добре при едно разбъркване в наказателното поле и оформи крайното 0:4.

След тази победа Бразилия е начело в класирането с 45 точки, докато Боливия е на предпоследното 9-о място с 15 точки. Кариоките имат да изиграят един отложен мач с Аржентина, като тепърва от ФИФА трябва да определят дата за него.