Националният отбор на Аржентина победи Чили с резултат 2:1 като гост в двубой от 15-ия кръг на световните квалификации в зона Южна Америка. „Гаучосите“ стигаха до трите точки след попадения на Анхел ди Мария в 10-ата и на Лаутаро Мартинес в 34-ата минута. За домакините пък се разписа Бен Брерентон-Диас в 21-ата минута.

За аржентинците мачът не бе от особено значение, тъй като те вече са бяха осигурили участие на Мондиала в Катар, докато за домакините бе важно да спечелят, тъй като се нуждаят от точки в борбата за класиране.

Чили първа имаше добра възможност в мача, като още в третата минута изстрел от фаул на Алексис Санчес премина много близо до вратата.

В десетата минута обаче Аржентина откри резултата с първата си по-добра възможност. Анхел ди Мария напредна и отправи диагонален шут от дистанция, като успя да насочи перфектно топката, която влетя във вратата - 0:1.

Чили обаче успя да реагира бързо и в 21-ата минута изравни резултата. Тогава Марселино Еспиноса центрира към Берентон-Диас, който технично отигра топката с глава и прехвърли вратаря за 1:1.

В 34-ата минута обаче „гаучосите“ си върнаха преднината. Родриго де Паул отправи мощен удар от около 30 метра, Клаудио Браво успя да спаси, но топката попадна в Лаутаро Мартинес, който успя да я прати във вратата за 1:2.

Последва натиск на Чили и първо опасен изстрел на Алексис Санчес мина до гредата, а в края на първата част Емилиано Мартинес спря страхотен удар на Пауло Уникалес.

Второто полувреме нямаше същата динамика, като през първото. Едва в края на мача Чили успя да организира опит за натиск и на два пъти Берентон-Диас се оказа на добри позиции, но първият му изстрел с глава не се получи, а вторият бе спасен от Емилиано Мартинес.

По този начин Аржентина си тръгна с трите точки от това гостуване, като вече има 32 и се намира на 2-ото място във временното класиране. Чили пък остава 7-и с 16 точки и все по-малки шансове за класиране на Световното в Катар.