Националният отбор на Аржентина не срещна трудности и се справи категорично с 3:0 като домакин на Венецуела в двубой от 17-ия кръг на световните квалификации в зона Южна Америка. Попаденията за „гаучосите“ отбелязаха Николас Гонзалес в 35-ата, Анхел Ди Мария в 79-ата и капитанът Лионел Меси в 82-ата минута. С успеха Аржентина продължи серията си от мачове без загуба до 30 срещи.

Двубоят на стадион „Алберто Армандо“ в Буенос Айрес беше без значение и за двата тима.  Аржентина вече си беше осигурила участие на Мондиала, докато венецуелците са последни в класирането. Останалите отбори, които вече си бяха осигурили участие за Мондиала са Бразилия, Еквадор и Уругвай.

Аржентинците започнаха силно, като в първите десетина минути записаха 83 процента във владеенето на топката.

Силите на гостите да се противопоставят стигнаха до 35-ата минута, когато Николас Гонзалес откри след асистенция на Родриго де Паул.

В 79-ата минута Анхел ди Мария удвои, като отново в ролята на асистент влезе Де Паул.

Три минути по-късно и Меси записа името си сред голмайсторите с удар в долния десен ъгъл и беше аплодиран от зрителите.

По този начин Аржентина събра 38 точки, като има четири по-малко от лидера Бразилия. Във вторник на „албиселесте“ предстои гостуване на Еквадор, който също вече се класира на световното. Бразилия и Аржентина обаче трябва да изиграят и мач помежду си, след като на 6 септември двубоят помежду им беше прекъснат от бразилските здравни власти.