Мексико разполага с четирима централни нападатели по време на тренировъчния лагер преди Световното първенство в Катар, но в окончателната група ще бъдат включени трима. Селекционерът Тата Мартино обаче е категоричен, че за Персийския залив няма да пътува Хавиер Ернандес-Чичарито, който се бореше за участие на четвърто Световно първенство.

34-годишният Ернандес прави невероятен сезон в американската Мейджър-лига (МЛС) за отбора на ЛА Галакси, но Мартино е фокусиран върху други четирима кандидати да водят атаката на отбора.

"Знам, че постоянно се върти името на Чичарито в медиите, но ние с щаба ми сме се насочили към други кандидати за позицията на нападателите в националния отбор. Сега трябва да изберем 26 футболисти, които ще бъдат максимално близо до окончателния ни избор за Катар", каза още специалистът.

За момента фаворитите му са Раул Хименес, Рохелио Фунес Мори, Хенри Мартин и Сантяго Хименес, но не всеки един от тях е готов за игра. Хименес работи във фитнеса по лечение на контузия в слабините, получила се в мач на клубния му отбор Уулвърхямптън. Фунес Мори пък има напрежение в бедрен мускул след тежкия сезон в местното първенство с отбора на Монтерей.

Самият Мартино призна, че в мача с Перу в събота въпросните двама, както и срещу Колумбия в понеделник. Първата среща ще се играе на стадион "Роуз Боул" в Пасадена, а втората в Калифорния Бей.

"Имаме двама нападатели, които могат да участват в проверките и двама, които не могат. Нещото, което харесвам е, че не ни липсват футболисти. При всички случаи за Катар ще заминат трима играчи в атаката. Но се надявам, че всички те ще направят избора ми труден. Радвам се затова. Вероятно и самите те ще си говорят кой няма да пътува, но и четиримата са богатство за отбора, допълва аржентинският треньор.

Мартино даде лъч надежда на феновете и за крилото на Севиля Хесус Корона, тъй като той има счупена фибула на крака и скъсани връзки на глезена от август месец. От Севиля казаха, че най-вероятно той ще бъде извън строя за четири месеца. Треньорът обаче има друга информация и смята, че Корона ще започне тренировки точно преди да бъде изпратен списъка във ФИФА.

Надеждите ни са той да започне леки тренировки през октомври и след това да възвръща формата си, заяви Мартино. Мексико иначе завърши на 2-о място след Канада в квалификационния финал в зона КОНКАКАФ, но вкара само четири гола в последните си пет мача, което извади на преден план дискусията за нападателите.