Селекционерът на германския национален отбор по футбол Ханзи Флик не е доволен от твърде натоварената програма с мачове в годината на световното първенство в Катар.

Германия направи две равенства срещу Италия и Англия на 4 и 7 юни в Лигата на нациите, а утре гостува на Унгария в Будапеща, преди да завърши серията от мачове с домакинство на Италия на 14 юни.

Флик счита, че тези четири кръга в Лигата на нациите товарят излишно футболистите след тежкия сезон в клубните им отбори и времето за почивка ще бъде твърде малко преди световното първенство в Катар през ноември.

"Лигата на нациите изцежда силите на футболистите. Напълно съм съгласен с това. Тази серия от четири мача идва твърде много, особено след толкова натоварен сезон. Трябва да вземем под внимание последните две години, в които заради пандемията мачовете се натрупаха един след друг", каза Флик на пресконференция от базата на Бундестима в Херцогенаурах в Бавария.

"Почти няма да има предсезонна подготовка преди мачовете от първенствата и Шампионска лига, които ще бъдат през три-четири дни до световното първенство", добави Флик.

Бундеслигата започва на 5 август, а групите на Шампионска лига стартират на 6/7 септември. Националния отбор на Германия играе отново в Лигата на нациите срещу Унгария на 23 септември и срещу Англия три по-късно. Световното първенство стартира на 21 ноември. 

"Трябва да се преразгледа календара и да помислим как да дадем почивка на футболистите, защото това е важно. УЕФА и ФИФА трябва да помислят по този въпрос. Трудно е за играчите с тези четири поредни мача след дългия сезон. Но го приемаме, защото всички отбори са поставени в тази ситуация", каза още Ханзи Флик.