Играчите от френския национален отбор ще се срещнат със своите фенове в Париж тази вечер, съобщи спортният министър на страната Амели Уде-Кастера. Вчера "петлите" загубиха по драматичен начин финала на Мондиал 2022 срещу Аржентина, но въпреки това футболистите са изразили желание да имат среща феновете.

"Те искат да благодарят на своите поддръжници, след като самолетът им кацне в 18:00 часа", съобщи Уде-Кастера. Въпреки болезнена загуба, Франция спечели уважението на всички с представянето си във финала, след като на два пъти навакса изоставане, за да стигне до изпълнение на дузпи.

"Сините се представиха героично на коронясването на Лионел Меси", възкликна спортният вестник Екип. "Гордеем се с нашите момчета", написа Le Parisien. "Футболът често е нещо повече от спорт. В навечерието на Коледа този Мондиал бе страхотен подарък", бяха думите на вестник Фигаро.

Междувременно стана ясно, че 227 души са арестувани във Франция заради безредици след края на мача, като 47 от тях са задържани в Париж.