САЩ и Уелс излизат един срещу друг в мач от Група "В" на Световното първенство в Катар. Срещата е с начален час 21:00 и ще може да я гледате на ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg. Сблъсъкът на стадион "Ахмад Бин Али" ще бъде ръководен от катарския съдия Абдулрахман Ал-Джасим.

Според предварителните прогнози двубоят е битка за второто място в групата, тъй като Англия е сочен за фаворит, а Иран - за аутсайдер. Евентуална победа ва един от отборите тази вечер в голяма степен би наклонила везните за класиране напред.

САЩ пропусна Мондиал 2018, не се представи добре и в квалификациите, въпреки че се класира за Катар. Американците разчитат най -много на двете си звезди Кристиан Пулишич (Челси) и Уестън Маккени (Ювентус), които се наложиха в европейския футбол. Хесус Ферейра е скритото оръжие на отбора, след като беше най-резултатен в квалификациите. 

За Уелс пък това световно първенство е първо от 1958 г. Тимът е воден от ветерана Гарет Бейл, който е футболист на Лос Анджелис. Той обаче беше измъчван от контузии цяла есен и записа твърде малко игрови минути. Другият важен играч за селекцията на Роб Пейдж е Аарън Рамзи.