Направилият страхотно Световно първенство в Катар - Софиан Амрабат, иска да премине само и единствено в Ливърпул въпреки интереса от страна на Тотнъм Хотспър и Атлетико Мадрид, твърди „Foot Mercato“.

Полузащитникът на Фиорентина направи сериозно впечатление на Мондиала. Той беше основна фигура в средата на терена за Мароко и помогна на страната си да пренапише историята, като стана първата африканска нация, достигнала до полуфиналите на Световно първенство.

97 снимки

В същото време мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп, вече е провел среща с агентите на футболиста, но са насрочени и допълнителни разговори. „Червените“ обаче не са единственият заинтересован клуб. Тотнъм също ухажва полузащитника на Фиорентина, който е оценяван на около 40 милиона евро, но предпочитанието на Амрабат е да премине на „Анфийлд“.

Фиорентина не са се отказали от идеята да задържат своята звезда и се опитват да удължат договора му. Въпреки това, тъй като Ливърпул, Тотнъм и Атлетико Мадрид са силно заинтересовани, „виолетовите“ може и да бъдат изкушени да го продадат и да спечелят солидна сума от него.