Нападателят на Атлетико Мадрид - Жоао Феликс, може да се превърне в един от най-желаните футболисти през зимния трансферен прозорец след доброто си представяне на Световното първенство в Катар. Въпреки че нападателят не се радваше на най-добрия старт на сезона с „дюшекчиите“, той направи солидно впечатление на Мондиала, помагайки на Португалия да стигне до четвъртфиналите на състезанието.

Въпреки че „мореплавателите“ бяха отстранени от Мароко, представянето на Феликс не остана незабелязано, който се очаква да напусне Атлетико през януари след влошените си взаимоотношения със старши треньора Диего Симеоне. Арсенал, Манчестър Юнайтед и Пари Сен Жермен са трите клуба, които се интересуват най-силно от нападателя.

Gulliver/GettyImages
95 снимки

Сега „Le10Sport“ твърди, че Феликс има предпочитания към два клуба. Става дума за Арсенал и Манчестър Юнайтед. Изданието допълва, че португалецът ще избере един от двата английски клуба, докато ПСЖ не опция пред португалеца.

В Атлетико Мадрид също може да предпочетат нападателят да се присъедини към клуб от Висшата лига, който е в позиция да мму предложи повече. Манчестър Юнайтед например е сред клубовете, решени да подсилят атаката си и са готови да отделят сериозна сума за тази цел.

Същото важи и за Арсенал, който се нуждае от освежаване на атаката, ако иска да продължи атаката на титлата във Висшата лига през втората половина на кампанията. Също така на „Емиратс“ ще търсят заместник и на Габриел Жезус, който се очаква да бъде извън игра за около три месеца.

По-рано пък в Англия се писа, че идеята на „рохибланкос“ е да пратят португалеца под наем в клуб от Висшата лига за половин година. Испанският клуб обаче ще има сериозно финансови претенции към клуба, който ще наеме нападателя. Атлетико иска да получи 9 милиона евро за преотстъпването, а освен това да бъде поета и цялата заплата на Феликс. Също така няма да има и откупна клауза в договора на нападателя.