Южнокорейската звезда – Хюн-мин Сон, се доказа като един от най-талантливите нападатели в последните години и е основен футболист в селекцията на английския Тотнъм. Миналия сезон той поели наградата за Голмайстор №1 на Висшата лига, заедно с Мохамед Салах от Ливърпул, с 23 отбелязани попадения. Бившият играч на Байер Леверкузен се отчете също и с девет асистенции.

През този сезон обаче формата му леко спадна, като до този момент има три гола в 12 мача в първенството, както и 2 попадения в 6 срещи от Шампионската лига. Въпреки това, заедно с Хари Кейн, продължава да бъде движещата сила на „шпорите“.

26 снимки

Според германската медия „Sport1“, Сон обмисля своето бъдеще в английската столица, тъй като 30-годишният кореец иска да направи следващата стъпка в кариерата си. Смята се, че старши треньорът на Реал Мадрид – Карло Анчелоти, се интересува от възможността да го привлече на „Сантиаго Бернабеу“.

Основната пречка пред евентуалния трансфер на Сон в Реал Мадрид е договорът му с Тотнъм, който изтича през лятото на 2025-а година. Смята се също така, че „шпорите“ ще искат между 75 и 90 милиона евро за своята звезда, ако решат да го продават. Порталът Transfermarkt.com оценява южнокорееца на 70 милиона евро.

47 снимки

През 2019-а година Сан и Тотнъм загубиха финала на Шампионската лига от Ливърпул, но сега е готов да се бори да спечели най-престижния европейски клубен турнир, което може да бъде причина да напусне лондончани.

Преди няколко дни Сон претърпя операция на лицето. 30-годишният южнокореец счупи скулата си под лявото око в мача с Олимпик Марсилия от Шампионската лига миналия вторник. Травмата поставя под голяма въпросителна участието на Сон на предстоящото Световно първенство. Шампионатът в Катар стартира на 20 ноември, като първият мач на Република Корея е четири дни по-късно срещу Уругвай. В групата са още Португалия и Гана.   

Хюн-мин Сон има 104 мача за националния отбор на Южна Корея и 35 гола.