Реал Мадрид продаде Анхел Ди Мария на Манчестър Юнайтед. Трансферът определено е един от най-значимите през лятото. „Кралският“ клуб обикновено е от другата страна. Той вади безумните пари, за да има големите играчи. Европейският шампион трябваше да продава, защото иначе рискуваше да наруши грубо финансовия си баланс. 

На практика Анчелоти направи компромис с тази сделка, но ситуацията го изискваше. Италианецът загуби много ценен футболист. Бърз, техничен, смел, умел пред гола и чудесен в дефанзивен план. Ди Мария е близо до играча мечта. През миналата година се научи да играе и на друга позиция освен крилото. Неволята го принуди да стане гъвкав и аржентинецът се справи изрядно. Бейл и Роналдо останаха на фланговете, но мястото на Ди Мария в титулярния състав беше гарантирано за важните мачове. 

С този трансфер станахме свидетели на рядко срещано явление. Реал Мадрид продава на печалба. Обикновено „балета“ е последна инстанция във футбола. Те купуват най-скъпо, а после продават, както дойде. Очевидно бизнеса изискваше нещо различно.

От гледната точка на Манчестър Юнайтед това е смел и обещаващ ход. С аржентинеца, Рууни и Ван Перси атаката на Ван Гаал изглежда впечатляваща. Този сезон обаче явно ще е преходен за холандеца, тъй като по традиция той ще показва резултати след няколко месеца. Първенството си тече, а „червените дяволи“ нямат европейски ангажименти. Ди Мария е достатъчно млад, за да бъде моторът на Юнайтед в следващите няколко сезона.

Реал Мадрид от своя страна ще изпитва трудности, защото подобен род играчи трудно се заместват. Анчелоти може да направи отлична единадесеторка и без Анхел Ди Мария, но ще трябва да се кръсти Бейл, Бензема и най-вече Роналдо да са здрави в най-важните етапи от годината. Тепърва ще станем свидетели на адаптацията, която ще претърпят Кроос и Хамес Родригес. Все по-ключова ще е ролята на Иско, който вероятно може да изземе част от ролята на Ди Мария, макар двамата да са различни. Испанецът по-скоро прилича на Йозил, който Реал продаде през миналата година. Между другото клубът не загуби от онази сделка.

Трансферът по оста Бернабеу – Олд Трафорд е изключително нетипичен. Обратният път е далеч по отъпкан и популярен. Ван Гаал със сигурност потрива доволно ръце, въпреки моментните затруднения. Карло Анчелоти няма да си признае, но Ди Мария му липсва. Сегашните тегоби на „червените дяволи“ ще отминат. В Манчестър знаят, че са намерили точния треньор, а той е убеден, че Ди Мария е големият му удар.

Добрите новини за Реал са две. Първата е, че клубът изби почти всички пари, които даде през лятото. В касата влязоха над 100 милиона само от Мората и Ди Мария. Отличната вест за този сезон е, че Ди Мария няма да се изправи срещу Реал Мадрид. Двата клуба не играят в един и същ турнир, но догодина това ще се промени със сигурност.