Снови девет мача днес, на 2 октомври, продължава програмата от втория кръг на основната фаза в Шампионската лига. Без съмнение най-интригуващият сблъсък противопоставя Астън Вила и Байерн Мюнхен, които ще се изправят един срещу друг в повторение на финала от надпреварата през 1982 година. Срещата на „Вила Парк“ е с начален час 22:00 българско време.

Преди повече от 22 години Вила побеждава баварския колос с минималното 1:0 във финала на Купата на европейските шампиони (КЕШ). Голмайстор в спора за трофея е Питър Уит, а за бирмингамци това е първа и единствена засега купа в историята. Турнирът ще се запомни и с достигането до полуфиналите на ЦСКА. „Червените“ детронират тогава Ливърпул на 1/4-финалите с общ резултат 2:1 след два гола на Стойчо Младенов в реванша, но на полуфиналите преклоняват глава пред Байерн.

Възпитаниците на Венсан Компани допуснаха първа грешна стъпка от началото на сезона в Бундеслигата, след като направиха равенство 1:1 с шампиона на страната Байер Леверкузен. В сблъсъка голмайсторът на тима Хари Кейн получи удар, но от мюнхенци успокоиха феновете, че проблемът на английския капитан не е сериозен. Байерн започна мечтано в ШЛ, след като размаза хърватския Динамо Загреб с 9:2 – никой досега не беше вкарвал девет гола в един двубой от най-престижния европейски клубен турнири.

От своя страна играчите на Унай Емери започнаха силно кампанията си във Висшата лига и имат 13 от 18 възможни точки след шест кръга. В последния бирмингамци стигнаха само до 2:2 срещу новака Ипсуич, но са на две точки от лидера Ливърпул. В първата си среща в Шампионска лига Вила се наложи над швейцарския Йънг Бойс с класическото 3:0 като гост.

Ливърпул, Ювентус и носителят на трофея Реал Мадрид ще търсят втори успех на свой ред в мачовете си съответно срещу Болоня, РБ Лайпциг и Лил.

Най-сериозен изглежда тестът за „Старата госпожа“. „Бианконерите“ са гости на РБ Лайпциг, който от началото на сезона впечатлява и спря серията на Леверкузен без загуба в Бундеслигата, след като изоставаше с 0:2 на „Бай Арена“.

Ливърпул е домакин на Болоня и ще търси нови три точки след успеха над друг италиански тим – Милан, с 3:1 на „Сан Сиро“, а Реал ще затвърждава победата си срещу Щутгарт при визитата на френския Лил.

Пълна програма за мачовете от Шампионска лига в сряда:

LIVE Жирона – Фейенорд 2:3

1:0 Давид Лопес 19'

1:1 Янхел Ерера 23'

1:2 Антони Миламбо 33'

2:2 Дони ван де Беек 74'

2:3 Ладислав Крейчи (авт.) 79'

LIVE Шахтьор Донецк – Аталанта 0:3

0:1 Берат Джимсити 21'

0:2 Адемола Люкман 44'

0:3 Раул Беланова 48'

22:00 Астън Вила – Байерн Мюнхен

22:00 Бенфика – Атлетико Мадрид

22:00 Динамо Загреб – Монако

22:00 Лил – Реал Мадрид

22:00 Ливърпул – Болоня

22:00 РБ Лайпциг – Ювентус

22:00 Щурм Грац – Брюж.