Реал Мадрид не остави особени шансове на Челси да мечтае за обрат на "Стамфорд Бридж", вземайки комфортен успех с 2:0 в среща-реванш от четвъртфиналите на турнира. Родриго даде аванс на "кралете" в 58-а минута, а в 80-а той наниза и втори попадение за "белите". Така хората на Анчелоти триумфираха с общ резултат 4:0 от двата мача. 

52 снимки

Гостите очаквано поеха по-голямата част от контрола върху топката в първите минути, но дебютният шанс беше за Челси. В 11-а минута Нголо Канте пробва удар от границата на наказателното поле, който обаче мина встрани. 

В 21-а минута гостите отговориха. След индивидуален пробив на Родриго той пробва изстрел и топката срещна гредата на вратата на Кепа. 

Испанците станаха по-опасни в сравнение с началните минути, но пък Челси продължаваше да владее повече топката. Реал разчиташе на контраатаки главно по крилата. При поредната такава в 41-вата минута последва центриране към Винисиус Жуниор, който за малко се размина с попадение. 

Вторият "златен" за Челси шанс през първата част дойде в добавеното време, когато Джеймс намери Марк Кукурея на далечната греда. Там бившият играч на Барселона си спря топката и стреля, но Куртоа отрази. 

На почивката Анчелоти замени Алаба с доскорошния състезател на домакините Антонио Рюдигер. Както и преди почивката, пред Канте се откри първия шанс за полувремето. В 52-рата той успя да нанесе изстрел от 4-5 метра, но нацели тялото на Милитао. 

Две минути по-късно домакините настояваха за втори жълт картон на Милитао, който фаулира Чалоба в гръб. Арбитърът Даниеле Орсато обаче му спести изгонването. 

Изнесените напред състезатели в синьо оставиха широко пространства в своята половина, което беше използвано от мадридчани и те поведоха с 1:0 в 58-ата минута. Тогава Родриго размина Чалоба, последва размяна на пасове с Вини Жуниор, след което топката се озова в мрежата на Кепа. 

В 67-ата минута Франк Лампард се реши да засили атаката с пускането наведнъж на Стърлинг, Феликс и Мудрик. Така домакините хвърлиха всичко в предни позиции, заради което в 75-ата за малко да бъдат наказани от Винисиус. 

В 80-ата обаче нямаше кой да спре Родриго за втория му гол в срещата. Този път бразилецът се разписа на празна врата след асистенция на Феде Валверде - 2:0.

Ето съставът на Реал Мадрид: 

ЧелсиКепа, Фофана, Силва, Чалоба, Джеймс, Канте, Фернандес, Ковачич, Кукурея, Галахър, Хавертц;

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Камавинга, Кроос, Модрич, Валверде, Винисиус, Родриго, Бензема;