Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри призова своите играчи да използват гнева си от провала в Шампионската лига като мотивация за успех в Лига Европа. Юве изигра добър мач, но загуби от Пари Сен Жермен с 1:2 пред своите фенове в Торино и така стана едва вторият италиански отбор, загубил пет от шест мача от груповата фаза в Шампионска лига след Рома през сезон 2004-05.

Юве се нуждаеше от победа, за да затвърди мястото си в елиминациите на Лига Европа, но в крайна сметка трябва да е благодарен на Бенфика,  който отбеляза пет гола срещу Макаби Хайфа през второто полувреме и остави Ювентус на третото място в групата, даващо право на участие в Лига Европа. В турнира Юве ще бъде считан за един от фаворитите за спечелване на трофея.

"Изиграхме добър мач, жалко за резултата", каза той пред репортери след поражението.

"Ние сме в Лига Европа, от утре трябва да обърнем страницата и да мислим за вътрешното първенство. Трябва да сме ядосани и да продължим да работим. От една страна има причина да сме доволни, че стигнахме до Лига Европа, от друга страна има гняв за отпадането от Шампионската лига. Все още съм много ядосан и трябва да носим този гняв в себе си в следващите мачове в Европа", коментира Алегри

Положителното при поражението от ПСЖ беше завръщането на Федерико Киеза от контузия. Нападателят записа първи игрови минути от 10 месеца.

"Той има голямо желание да играе, но трябва да внимаваме и да не бързаме, защото още не е на 100 процента", добави Алегри.