Звездата на Уругвай Луис Суарес пожела на звездата на Ливърпул Мохамед Салах бързо и скоростно възстановяване, за да може да покаже качествата си на Световното първенство. Египет и Уругвай са в група "А" на Мондиала и ще премерят сили още в самото начало. Другите два отбора в група "А" са домакинът Русия и Саудитска Арабия.

"Пожелавам му да се възстанови напълно и да се наслади на Световното първенство. Чувството да играеш на такъв форум е невероятно. Той е в сходна ситуация, каквато бях аз преди четири години. Не го пожелавам на никого", сподели Ел Пистолеро на пресконференция след тренировка на "урусите".

Участието на Суарес на 2014 година не му навява само спомени с травмата, която изпитваше нападателят на Барселона. Тогава той се забърка в голям скандал, захапвайки Джорджо Киелини за рамото във финалния мач от групите. "Много неща се промениха през годините, но аз съм такъв. Със сигурност съм се променил положително, но начинът ми на игра винаги ще бъде един и същ", добави Суарес.

Селекционерът Оскар Табарес ще изведе Уругвай на четвърти Мондиал, а първият е през далечната 1990 година. Последвалите два са през 2010 и 2014-а.

Уругвай тренира и се подготвя на базата в Нижни Новгород. Първият мач на Уругвай на Мондиала е с Египет на 15-и юни.