Швеция победи категорично Беларус с 4:0 в мач от петия кръг на световните квалификациите в зона Европа. "Тре Крунур" демонстрира страхотен футбол на "Френдс Арена" в Солна и без проблеми надиграха своя съперник, за да регистрират третата си победа в кампанията.

Емил Форсберг и Джими Дюрмас пропуснаха добри положения в началото на двубоя. Резултатът обаче бе открит рано, след като в 19-ата минута Форсберг бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Маркус Берг.

Самият Берг имаше чудесен шанс за удвояване на аванса в края на първото полувреме, но ударът му бе спасен с известна доза късмет от вратаря на съперника Андрей Горбунов.

След корнера пък Андреас Гранквист стреля отлично с глава, но на сантиметри над напречната греда.

След подновяването на играта обаче домакините бързо стигнаха до удвояване на преднината чрез втори гол на Форсберг, за който огромна вина имаше стража на Беларус. Изстрелът на Форсберг не изглеждаше особено сложен, но топката премина през ръцете и между краката на вратаря.

В 58-ата минута пък изходът на мача бе окончателно изяснен след трети гол на "тре крунур". За него вина отново имаше Горбунов, който не се намеси добре след центриране отляво, а Берг стреля с глава. Защитник на Беларус изби топката, но съдията отсъди, че тя е преминала голлинията. Дори многото повторения обаче не успяха да установят със сигурност, че топката е влязва с пълния си обем.

Крайното 4:0 бе оформено в 78-ата минута, в която влезлият като резерва Исаак Кисе Телин получи добър извеждащ пас и с удар покрай вратаря реализира четвъртия гол в мача.

Така преди изиграването на другите мачове в групата Швеция излезе на първо място с 10 точки, колкото има и Франция, но с мач по-малко.