Отборът на Швеция направи 1:1 като домакин на Холандия в първия кръг на световните квалификации в зона Европа. Двата тима са съперници на България в група А на квалификациите. Холандците изиграха силен мач, но трябваше да изравняват след като допуснаха попадение в края на първото полувреме.

Въпреки тоталното им превъзходство през второто полувреме, гостите успяха само да изравнят, а стражът на домакините Робин Олсен бе истински герой за точката на Швеция.

Маркус Берг даде преднина на шведите за 1:0 в 43-ата минута, а в 67-ата Уесли Снайдер изравни за 1:1.

източник: БГНЕС

Швеция успя да дръпне на съперника си до почивката, въпреки сериозния натиск на холандците на моменти. Още в 6-ата минута Холандия имаше шанс да открие след удар на Дейви Клааасен, но Робин Олсен спаси вратата си.

В следващата атака на шведите Маркус Берг бе замесен в интересна ситуация в атака за Швеция, но без да се стигне до нещо по-опасно за гостите.

Малко по-късно пак Олсен трябваше да се намесва след изстрел на Клаасен, но в 18-ата и домакините бяха близо до попадение след удар на Емил Форсберг.

В следващите минути гостите засилиха натиска, като Винсент Янсен стреля опасно, а в 27-ата и Уесли Снайдер пробва мерника си, но бе неточен.

Две минути преди почивката домакините ликуваха след като Маркус Берг преодоля Йерон Зут с фантастичен прехвърлящ удар и даде преднина на Швеция за 1:0.

В началото на второто полувреме Холандия наложи драстично превъзходство в търсене на изравнително попадение. Първо в 47-ата минута Дейви Клаасен стреля с глава, но Робин Олсен спаси. Пак стражът на домакините са намеси при нов шанс за Холандия в 50-ата минута. В 67-ата обаче и Олсен бе безпомощен пред Уесли Стайдер. Първо Дарил Янмаат стреля, вратарят се намеси навреме, но Снайдер се добра до отскочилата топка в наказателното поле и порази Швеция за 1:1.

източник: БГНЕС

И след изравнителния гол холандците продължиха да са по-активният тим и в 85-ата Бас Дост можеше да донесе победата за гостите, но пропусна.

Минута по-късно пак Робин Олсен спаси вратата си от нов гол, демонстрирайки отличен рефлекс.

Бас Дост вкара топката във вратата на Швеция в първата минута на добавеното време, но попадението не бе зачетено заради нарушение и въпреки недоволството на холандците, резултатът остана 1:1, което донесе само по точка на двата тима на старта на световните квалификации.