От хърватската футболна федерация са отправили оферта към Карло Анчелоти относно възможността италианецът да поеме националния отбор на "шахматистите" за Световното първенство в Русия догодина.

След уволнението от Байерн Карлето е свободен за нови ангажименти, макар че сподели, че първо ще си вземе дълга почивка и няма да поема нов отбор до лятото.

Анчелоти: Не е срамно да те уволнят, ще почивам 10 месеца

Анчелоти сподели и че е прекалено рано да поема поста селекционер на Италия, но е интересно какво ще е мнението му за позицията в Хърватия.

Според предложението той ще води отбора само на Световното първенство, което би му дало възможност да се завърне към клубния футбол веднага след това.

Хърватия обаче първо трябва да си заслужи мястото в Русия с успех в баража срещу Гърция, където отборът ще бъде ръководен от Златко Далич.

Ако Далич ще справи със задачата, то Анчелоти е основният кандидат за позицията по време на Мондиала.

Карло Анчелоти на "Стамфорд Бридж"

Мнението на ръководителите във федерацията е, че със своя стил и успехи италианецът е перфектният вариант да изведе до успехи талантливия състав с Лука Модрич, Марио Манджукич, Иван Перишич, Иван Ракитич и Матео Ковачич.

Финансовият аспект все още не е обсъждан, но се смята, че Анчелоти би направил отстъпи в името на това да води отбор на Световното.