Италианецът Карло Анчелоти за пореден път заяви, че ще остане настрана от футбола в следващите близо десет месеца и ще разглежда оферти за работа едва през юни. Бившият наставник на Милан, Ювентус и Реал Мадрид бе уволнен от Байерн през миналата седмица, а днес от германския клуб обявиха името на наследника му – Юп Хайнкес.

Матеус: Анчелоти сам се саботираше

„Да бъде уволнен един треньор е част от неговата работа и това не е срамно за мен. В последните 22 години винаги съм имал добра връзка с футболистите, които съм тренирал, защото съм уважавал всички от тях“, коментира Анчелоти.

„Така процедирах и в Байерн. Дали играчите са били срещу мен? Не знам. Аз уважавах всеки един от тях, но като треньор трябва да избирам 11, които да излизат на терена и седем, които да останат на пейката. Всичко опира до интелигентността на играчите и как приемат тези избори, както и клубът да подкрепя треньора си. Това приключение приключи, а новото ще започне някъде другаде. Аз съм във ваканция и ще остана в почивка десет месеца, до юни. Няма да се връщам скоро“, каза още именитият специалист.