Да попаднеш в центъра на велика радост и да получиш перфектния кадър, а на всичко отгоре това да ти осигури седмица ваканция на прекрасно място - горе-долу така звучи накратно историята на фотографа Юри Кортез в последните две седмици.

Кортез бе един от акредитираните фотографи на полуфинала на Мондиал 2018 между Хърватия и Англия. При победния гол за 2:1 на Марио Манджукич в продълженията той попадна в радостта на хърватите като бе съборен от играчите, но всичко това само му даде шанс за перфектни кадри.

Кортез набързо се превърна в герой за хърватите, а местна туристичесна агенция го покани на седмица ваканция в страната на световните вицешампиони заедно с неговото семейство.

В писмо до агенция AFP, в която Кортез работи, се казва: "Просто донесете доброто си настроение и фотоапарата и ни кажете кога ще посетите Хърватия."

Отговорът на мексиканеца не закъсня: "Много скоро ще дойда и ще опозная страната, културата, природата, гастрономията и всичко, което мога да видя през моя фотоапарат."

Невероятните снимки на фотографа, който стана част от лудата хърватска радост