Селекционерът на Аржентина Хорхе Сампаоли няма намерение да пуска атомното дуо Лионел Меси — Пауло Дибала в стартовия си състав за мача с Перу.

Според него, двамата футболисти не са сработени един с друг, и две суперзвезди по едно и също време на терена могат да доведат до критични ситуации.

Аржентинците се нуждаят от задължителни точки в битката за Мондиал 2018.

"Нямаме време да сработваме Меси и Дибала като двойка, трябва ни нещо, което е ефикасно в момента," заяви Сампаоли.

"Излизаме на терена, за да атакуваме и да дадем всичко от себе си", коментира наставникът.

"Моят стил на игра е атака през цялото време и играта да се води в полето на противника. Задължително е да спечелим този мач, защото това е директен сблъсък за място на световното първенство", каза още бившият селекционер на националния тим на Чили.

Аржентина заема пето място в квалификационната група в Южна Америка с 24 точки, колкото има и четвъртият Перу. До края на квалификационната борба има само още два мача, а само първите 4 отбора в крайното класиране ще получат директни визи за световния шампионат през следващата година. Петият ще трябва да играе бараж срещу Нова Зеландия.

Очаква се в атака Сампаоли да заложи на Дарио Бенедето, а зад него да действат Лионел Меси, Анхел ди Мария и нападателят на Аталанта Папу Гомес.