Президентът на ФИФА Джани Инфантино направи интересен паралел между бившият футболист на Аржентина Диего Марадона и настоящата звезда на "гаучосите" Лионел Меси.

Според Инфантино, ако иска да настигне Марадона, Меси трябва да спечели световна титла. Марадона стори това през 1986-та.

"Марадона почти еднолично печелеше титли, играеше определяща роля. Той наистина бе магьосник на терена. Според мен трябва да уважаваме всичко, което Диего е направил за футбола. Марадона ни накара да се влюбим във футбола, без да сме фенове на Аржентина или Наполи," заяви Инфантино.

Аржентина и Меси на ръба на бездната

"Меси също е необикновен играч. И той пише историята на футбола - Марадона го правеше през 80-те и 90-те, а последните десет години принадлежат на Меси. Разбира се, Марадона има световна титла, а Меси още не е направил подобно нещо. Но много велики играчи не са печелили световна титла. А има и не толкова велики, които са печелили. В това е красотата на футбола," каза още Инфантино пред аржентинския La Nación.

Запитан дали очаква Лео Меси да играе на Мондиал 2022, Инфантино уклончиво отвърна с чувство за хумор: "Възможно е. Той изглежда недосегаем. Не се контузва, не боледува. Толкова е бърз, че дори да искат, съперниците му не могат да го ритат."