Първото завъртане в новия сезон на Лигата на нациите приключва в събота с нови девет интригуващи срещи, разпределени в пет групи. Най-ранната битка в третия ден от надпреварата стартира още в 16:00 часа, като има двубои още от 19:00, а най-късните мачове започват в 21:45 часа.

Каналите на DIEMA XTRA ще Ви направят съпричастни с всички най-интересни двубои, а по традиция на сайта Gong.bg също ще може да наблюдавате част от срещите в нашата специална секция LIVESTREAM.

В един от най-интригуващите мачове Англия ще се изправи срещу Република Ирландия на „Авива Стейдиъм“ в Дъблин от 19:00 часа. „Трите лъва“ изпаднаха в Лига „B“ на турнира този сезон и се паднаха заедно още с Финландия и Гърция в група 2.

Това ще бъде първият ни шанс да станем свидетели на новия, макар и временен, селекционер на „Трите лъва“ Лий Карсли в действие, след като беше назначен на мястото на напусналия Гарет Саутгейт след загубата от Испания във финала на UEFA EURO 2024.

Фил Фодън, Коул Палмър и Оли Уоткинс напуснаха лагера на отбора поради травми, а заради контузия аут е и Джуд Белингам, но пък Карсли даде първи повиквания на Нони Мадуеке, Тино Ливраменто, Анхел Гомес и Морган Гибс-Уайт. В състава пък се завръщат познати имена като Хари Магуайър и Джак Грийлиш, които пропуснаха Европейското първенство. Място в тима, обаче, отново нямаше за Маркъс Рашфорд.

От 21:45 часа в група 3 на Лига „A“ Германия започва нова ера срещу Унгария. Това ще бъде повторение на мача между двата отбора от груповата фаза на Европейското първенство, където БУндестимът спечели с 2:0. В тима на Юлиан Нагелсман настъпиха някои сериозни промени, след като Мануел Нойер, Томас Мюлер, Илкай Гюндоган и Тони Кроос вече обявиха оттеглянето си от Бундестима. В състава интересно не отпадна защитникът на Реал Мадрид Антонио Рюдигер. А и Германия има нов капитан в лицето на Йозуа Кимих.

В другата среща  от същата група пък Нидерландия посреща Босна и Херцеговина, като ще видим „лалетата“ за първи път след загубата им на ½-финала на Европейското първенство от Англия.


Програма за мачовете от Лигата на нациите в събота, 07 септември:

Лига „A“, група 3:

21:45 часа | Германия – Унгария    DIEMA SPORT 3

21:45 часа | Нидерландия – Босна и Херцеговина    DIEMA SPORT 2

Лига „B“, група 1:

19:00 часа | Грузия – Чехия    DIEMA SPORT 2

21:45 часа | Украйна – Албания    DIEMA SPORT

Лига „B“, група 2:

19:00 часа | Република Ирландия – Англия    DIEMA SPORT 3

21:45 часа | Гърция – Финландия    GONG.BG

Лига „C“, група 4:

16:00 часа | Фарьорски острови – Северна Македония    DIEMA SPORT 3

19:00 часа | Армения – Латвия    GONG.BG

Лига „D“, група 2:

19:00 часа | Молдова – Малта    GONG.BG