Камавинга получи шанс да играе за националния отбор на Франция в Лигата на нациите, след като досега се подвизаваше в състава до 21 години. „Петлите“ победиха с 2:0 отбора на Австрия, но след това загубиха от Дания със същия резултат. В двубоя с Дания Камавинга изигра първото полувреме, а на почивката бе заменен от Уесли Фофана. Футболистът на Реал Мадрид е едва на 19 години, но има голямото желание да играе за Франция на Световното в Катар.

Едуардо Камавинга направи лош мач за националния тим срещу „червения динамит“ и бе заменен от Фофана, именно между тях и Гуендози, Дидие Дешан ще тряба да избира.

Медиите във Франция побързаха да изкритикуват младия футболист на Реал Мадрид, но истината е, че на него му остава много малко време да докаже, че е готов за големите мачове. Това трябва да се случи в следващите двубои на „лос бланкос“, които са 12 на брой до голямото Световно първенство в Катар през ноември.

„Той направи неща, които повече не искам да виждам от него“, заяви селекционера на Франция, който ще има трудната задача да направи избор за състава, който ще пътува за Мондиал 2022.