Италия победи Израел като гост с 2:1 във втори мач от група А2 на Лига на нациите. Попаденията за "Скаудра адзура" бяха дело на Давиде Фратези и Мойс Кийн, а гол на Сандро Тонали бе отменен поради засада. За домакините в края на мача точен бе Мохамед Абу Фани.

Италия бе по-добрият отбор на терена, но не създаде голям брой голови положения. Тимът на Лучиано Спалети направи нужното, за да си тръгне с трите точки и да стартира с две победи Лигата на нациите, но и без да може да опази вратата си "суха" в тези два сблъсъка. Изпаел все още търси първите си точки в турнира.

Getty/Gulliver images
36 снимки

В първите 20 минути Италия имаше превез във владеенето на топката, но и двата отбора нямаха добри голови положения. Имаше само един удар, който бе дело на Федерико Димарко. В 26-а минута Италия имаше претенции за дузпа, като имаше проверка с ВАР, но решението на съдията на терен остана и наказателен удар не бе отсъден.

В 31-а минута Манор Саломон се разтегна на максимамум, за да овладее топка в наказателното поле, но я прати покрай десния страничен стълб.

Малко след това Федерико Димарко получи на фланга и веднага центрира с левия си крак, а Давиде Фратези блесна със страхотен завършващ удар с гърди, като не остави шанс на вратаря на Израел да реагира - 1:0 за Италия.

В 52-а минута Давиде Фратези бе открит напълно свободен в противниковото наказателно поле, като той пласира нисък удар в средата на вратаря, но бе отказан след брилянтно спасяване на Йоав Герафи.

Десетина минути след това домакините допуснаха груба грешка в защита, като Фратези отне в опасна зона и намери Джакомо Распадори, но неговият изстрел бе спасен от Герафи, който само успя да изгледа перфектната добавка на Мойс Кийн, която влетя във вратата му - 2:0 за Италия.

В 75-а минута Сандро Тонали успя да отбележи и трети гол за Италия след чудесна атака на гостите, но попадението бе отменено поради засада. Решението бе разгледано известно време със засада, но в крайна сметка бе потвърдено и гол нямаше.

В 90-а минута гостите не се справиха добре в защита след пряк свободен удар на съперника, а топката бе изчистена неубедително, за да попадне на крака на Мохамед Абу Фани, който нанесе свиреп удар от границата на пеналтерията и топката влетя в левия ъгъл на вратата, а Донарума бе безпомощен - 1:2.

Стартови състави:

Израел: 1. Йоав Герафи, 12. Рой Ревиво, 4. Раз Шломо, 5. Идан Нахимас, 11. Сагив Йехезкел, 17. Лиел Абада, 14. Габи Каниховски, 6. Нета Лави, 8. Дор Перец, 10. Манор Соломон, 13. Анан Халаили

Италия: 1. Джанлуиджи Донарума, 21. Алесандро Бастони, 4. Алесандро Бонджорно, 6. Федерико Гати, 3. Федерико Димарко, 8. Сандро Тонали, 7. Самуеле Ричи, 16. Давиде Фратези, 12. Раул Беланова, 18. Джакомо Распадори, 11. Мойс Кийн