Франция победи с 2:0 Белгия във втория си мач от Лигата на нациите. Възпитаниците на Дидие Дешан се съвзеха след загубата от Италия с 1:3 преди дни и този път се поздравиха с трите точки. За "петлите" се разписаха Рандал Коло Муани в 30-ата минута и Осман Дембеле в 57-ата минута.

Интересното е, че селекционерът на домакините бе предприел доста промени по състава, като на пейката останаха футболисти като Антоан Гризман и Килиан Мбапе. И двамата се появиха по-късно в мача, вече при аванс на "петлите".

Франция и Белгия имат по три точки след два мача, докато Италия води в групата с шест пункта. "Червените дяволи" надвиха Израел в първия си мач, но днес не успяха да измъкнат нещо повече от французите, въпреки че имаха добри положения. Следващите мачове за двата тима от Лигата на нациите са през следващия месец.

БТА
13 снимки

Първата по-добра възможност дойде пред вратата на "петлите" в 7-ата минута. Кевин де Бройне центрира на далечната греда, където Люкебакио стреля от малък ъгъл, но право в тялото на Майк Менян. Последва корнер, при който футболистите на двата тима влязоха в разправия, а главният съдия даде жълти картони на Лоис Опенда и Лука Дин, за да успокои ситуацията. От самия ъглов удар не последва нова опасност пред вратата на домакините.

В 11-ата минута футболист на Франция се озова на земята в наказателното на "червените дяволи". Коло Муани претендира, че беше препънат от Де Бройне, но реферът Тобиас Щилер остави играта да продължи.

Три минути след това дойде и първият точен удар към вратата на Белгия. Отправи го Гендузи, който получи и стреля от границата на пеналтерията. Шутът му обаче беше прекалено лек и не затрудни стражът на гостите.

Гендузи беше много близо до гола и в 23-ата минута. Полузащитникът на Лацио се оказа очи в очи с Кастелс, но не си пое добре топката на гърди и тя му избяга. Това направи лесна задачата на белгийския страж, който излезе напред и улови.

В 30-ата минута французите излязоха напред в резултата. Дембеле получи отдясно, като неговият шут беше отразен от противниковия вратар. След това обаче топката стигна до свободния Коло Муани, който стреля веднага. Ваут Фаес опита да блокира удара на голлинията, но не успя и кълбото влезе в мрежата на Белгия за 1:0.

След гола "петлите" продължиха да имат предимство, въпреки че Де Бройне не спря да ги притеснява. Капитанът на гостите не намери свой съотборник при един пробив и опит за подаване. Пред другата врата ситуациите бяха доста по-опасни. Малко преди края на полувремето удар на Канте бе спасен от вратаря, а след Кунде стреля неточно.

В 55-ата минута Дембеле намери Кунде, който стреля с десния крак от разстояние. Изпълнението му прелетя опасно близо до горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Кастелс, който само изгледа топката.

Две минути след това Осман Дембеле успя да пробие в наказателното на "червените дяволи", след което завърши по категоричен начин с мощен шут покрай стража на Белгия.

В 66-ата минута Дембеле демонстрира отлична техника, справи се със защитник на гостите и си нагласи топката на левия крак. Последва удар, който обаче беше отразен от Кастелс. Малко след това в игра се появи Килиан Мбапе. Звездата на Реал Мадрид бързо стигна до шанс за удар, но изпълнението му беше неточно.

Шарл де Кетеларе опита късмета си с мощен шут от дистанция в 70-ата минута. Майк Менян обаче се справи без проблеми и изби.

Три минути по-късно Килиан Мбапе беше изведен сам срещу стража на гостите. Той стреля от малък ъгъл, но Кастелс успя да докосне топката и спаси.

В 87-ата минута Мбапе направи добър индивидуален рейд, след което завърши с десния крак по земя. Ударът му обаче беше в центъра на противниковата врата и не притесни белгийския страж.

FT / Франция - Белгия 2:0

1:0 Рандал Коло Муани 30'

2:0 Осман Дембеле 57'

Съставите на двата отбора:

Франция: 16. Менян, 8. Гендузи, 11. Дембеле, 3. Дин, 13. Канте, 12. Коло Муани, 6. Коне, 5. Кунде, 17. Салиба, 9. Тюрам, 4. Упамекано

Селекционер: Дидие Дешан

Белгия: 1. Кастелс, 2. Дебаст, 7. Де Бройне, 10. Доку, 21. Кастан, 11. Люкебакио, 6. Онана, 9. Опенда, 3. Теате, 8. Тилеманс, 4. Фаес

Селекционер: Доменико Тедеско