Треньорът на Милан Стефано Пиоли остана много доволен от представянето на младите футболисти в отбора след победата с 4:1 над Каляри за Купата на Италия. Той се изказа ласкаво и за нападателя Лука Йович. 

„Не бих казал, че днес сме надскочили очакванията. Няколко от момчетата бяха нервни в началото, но след като поведохме, за тях стана по-лесно. Това са футболисти с талант и най-вече правилно отношение. Понякога е по-лесно да работиш с млади играчи, друг път - не, но тяхната нагласа показва, че в академията на Милан се работи добре”, заяви Пиоли след двубоя на „Сан Сиро“.

“Убеден съм, че Йович има повече качества от това, което показва. Искам от него да е по-уверен в себе си, защото разполага с всичко необходимо да е страхотен футболист. Лука имаше тежко лято, дойде при нас без да е играл, но сега е добро физическо и психологическо състояние”, обясни треньорът за сръбското острие на Милан.

Накрая Пиоли каза за Йович: „Йович е силен в наказателното поле, освен това е и комбинативен. Всичко опира до неговата амбиция“.

„Искаме да спечелим Купата на Италия. Да, Серия А и Лига Европа са приоритетите ни, защото дават шанс да се класираме за Шампионската лига, но няма да подценим и Купата“, изрази амбиции треньорът на „росонерите“.