Старши треньорът Стефано Пиоли иска Милан да завърши силно сезона в италианското първенство по футбол, въпреки че "червено-черните" загубиха всички шансове за титлата в Серия А и вече си осигуриха място в Шампионската лига през следващия сезон.

Милан няма победа в последните си шест мача във всички турнири, но е втори със 71 точки и пет повече от Ювентус. Следващият съперник на отбора на Пиоли е Каляри.

"Искаме да се върнем към победите и искаме да го направим за клуба, за феновете. Второто място е много важна цел в момента и сме мотивирани за този мач. Нормално е в края на сезона не всички да са в оптимална форма, но като цяло състоянието на отбора е добро", заяви Пиоли, цитиран от Ройтерс. 

"Щях да се притесня, ако смятах, че футболистите няма да вложат цялата си енергия в останалите мачове през сезона. Никой не е казвал, че няма да хвърлят всички сили и смятам, че те са готови".

Пиоли добави, че съжалява най-много за поражението от Рома през миналия месец, което сложи край на кампанията на Милан в Лига Европа.

"Можехме да стигнем по-напред. Загубата в дербитата винаги са тежки, особено когато си очаквал нещо повече", каза той.

БТА